

Every year, on the long route to Europe, thousands of women from one city in Nigeria risk death and endure forced labor and sex work (Coverage and background interview).

Fra autoritære regimer til rådne sundhedssystemer: Corona udstiller nådesløst akilleshælene i de lande, den raserer. I USA er corona en tidsindstillet bombe, skriver Sine Plambech i sin tredje dagbog fra Yale.

Janus Metz og Sine Plambech viser med filmen ’Hjertelandet’ de dansk-thailandske ægteskaber indefra. Men det er ikke en film, der skal tænde bålet af fordomme. Det er en film om forskelligheder, der over tid udlignes, så der til sidst kun står én ting tilbage: kærligheden.

Interview with Sine Plambech on her film Heartbound at the Toronto International Film Festival.

Den nye dokumentarfilm ’Hjertelandet’ handler om en række thai-danske ægteskaber i Thy. Ifølge Sine Plambech, en af instruktørerne bag filmen, er det en anledning til at fortælle større historier: om feminiseringen af de globale migrationsmønstre. Om den aldrende, hvide mands ensomhed. Og om vores alle sammens ønske om at få et godt liv, før vi skal dø.

The Nigerian women who are identified as victims of human trafficking are offered assistance if they return voluntarily to their home country. But the support they receive has little significance for their lives one year after they return, according to a new Danish study.

Hun har brugt 15 år af sit liv på at aflive myten om, at kvindelige migranter, der sælger sex til danske mænd, er nogle hjælpeløse stakler.

Janus Metz og Sine Plambechs antropologisk funderede – og mesterlige – dokumentar ’Hjertelandet’ viser nye facetter af de menneskeliv, man første gang så i tv-dokumentarerne ’Fra Thailand til Thy’ og ’Fra Thy til Thailand’
Mens vi i Danmark bekymrer os over ’trafficking’, bygger thailandske landsbyer stadig deres håb på kvinders migration og arbejde i Danmark.

Dans le petit district de Thy, au nord du Jutland (Danemark), la population féminine thaïlandaise est passée de zéro à 575.

I kølvandet på virkelighedens flygtningekrise er en bølge af migrationsfilm skyllet ind over film og tv. Sine Plambech, seniorforsker ved DIIS, antropolog og filminstruktør, gennemgår her migrantfilmenes til tider problematiske historie – og anbefaler en stak af de seneste og bedste

Halvparten av verdens migranter er kvinner. Men hvorfor forlater de hjemlandet sitt, og hvorfor ender mange av dem opp med å selge sex i Europa?